Polttava Nokkos
Kaikki ovat todennäköisesti saaneet polttavan nokkosen pistoksia. Se pistää, ja siksi polttavaa nokkosta kutsutaan rikkaruohoksi. Mutta kasvilla on myös toinen puoli. Sitä voi syödä! Keitetty nokkonen maistuu pinaatille ja kurkulle.
Polttavan nokkosen terveelliset ominaisuudet
Polttava nokkonen sisältää monia erilaisia terveellisiä aineita, mukaan lukien C-vitamiinia ja erilaisia B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja, erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Mutta tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja löytyy myös polttavasta nokkosesta.
Mitä voit tehdä polttavalla nokkosella?
Polttavaa nokkosta käytetään resepteissä polentalle, pestolle, soseelle, nokkoskeitolle tai yrttiteeksi. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, se on hyvä virtsateiden ja maksan puhdistamiseen ja se auttaa selviytymään paremmin stressistä ja väsymyksestä. Nokkosen lehdellä on luonnostaan mieto, kasvimainen maku. Kuivattu nokkonen l...
Alkuperä: USA, Kanada, Chile, Kuivattu, sokerilla käsitelty, auringonkukkaöljyllä
Koko karpaloita, karpalopuolikkaat Pehmeä & Kostea
Karpaloilla on kirkas väri, erottuva maku, ihanteellinen rakenne ja houkutteleva, terveellinen imago.
Ne tarjoavat lisäarvoa laajalle valikoimalle elintarvikekäyttöjä ja ovat täydellinen lisäys mihin tahansa käyttöön, aamiaisesta illalliseen ja jokaiseen tilaisuuteen niiden välissä.